Сьогодні, 29 липня, президент Володимир Зеленський провів нараду з військовими. Причиною стало масове вбивство українських полонених в Оленівці.

В нараді взяли участь головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, виконуючий обов'язки голови СБУ Василь Малюк і омбудсмен Дмитро Лубінець.

Про це йдеться на сайті українського лідера.

Так, Зеленський вкотре нагадав всім, що росія - це країна терорист.

«Доказів, що це був спланований злочин, задосить. І це чергове підтвердження того, що росія - держава-терорист. ООН і МКЧХ, що мали гарантувати збереження життя та здоров’я наших військовополонених, повинні негайно відреагувати», - відзначив Зеленський.

Вголос раніше писав, що Служба безпеки України, Збройні сили, Головна розвідка та омбудсмен зробили спільну заяву про масове вбивство полонених в Оленівці, яке скоїли рашисти.

Що відомо про трагедію в Оленівці

Нагадаємо, російські окупанти вдарили вночі 29 липня по колонії в Оленівці на Донеччині. В закладі перебували українські “Азовці”.

Зараз у патронатній службі полку «Азов», військовослужбовці якого, ймовірно, загинули під час російського удару по колонії в Оленівці, встановлюють імена загиблих та постраждалих захисників України.

В ОП заявили, що російські окупанти заздалегідь планували обстріл колонії в Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені.

ІА "Вголос": НОВИНИ