Звернення до народу транслювалося на офіційному сайті президента Білорусі.

Відповідаючи на питання «чи буде війна?» Лукашенко заявив, що буде, але лише у двох випадках.

«Так, вона буде. Але тільки тоді, коли проти Білорусі відбудеться пряма агресія та »гаряча« війна. Навіть ті, хто не хочуть — стануть на захист. Ми добились цю незалежність, і сьогодні той момент коли треба її захистити. Друге, коли агресія буде проти нашого союзника — РФ. Основа цьому — союзна домовленість.», - сказав Лукашенко.

Крім цього, він також відповів країнам заходу, щодо розміщення російських військ на території Білорусі.

«Якщо проти нашої країни буде здійснюватись агресія — тут будуть тисячі російських військових», - наголосив він.

Лукашенко також відповів країнам Балтії, які активно висловлюють свою підтримку Україні, зокрема, Естонія та Латвія надсилають нам військову допомогу.

«Не дай Боже ви розв'яжете війну з іншими балтійськими країнами — це буде кінець вашій державності й вашому розвитку.», - додав політик.

 

Тим часом в мережі з'явилося відео про переміщення військової техніки у Гомелі (Білорусь) за 40 кілометрів від українського кордону.

Нагадаємо, Сейм Польщі звернувся до урядів країн ЄС та НАТО з важливою заявою щодо України та агресії Росії.

Додамо, що в Ірландії рибалки хочуть завадити військовим навчанням Росії.

«Вголос» повідомляв, що Росія направляє до Білорусі два дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф» – вони будуть задіяні у «спільних навчаннях» на початку лютого.

Крім того, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить на кордон з Україною «цілий контингент білоруської армії», бо нібито «українці почали стягувати туди війська».

ІА "Вголос": НОВИНИ