Астронавти на Міжнародній космічній станції вперше виростили перець чилі, який вже використано у страві, щоб нагодувати команду.

Про це повідомив сайт Business Insider.

Насіння перцю було доставлено на МКС у червні в рамках експерименту NASA, щоб побачити, які продукти можна вирощувати у космосі. Експеримент повинен допомогти встановити можливі джерела їжі для тривалих місій, можливо, на Марс.

За повідомленням NASA, перші плоди перцю було зібрано у п'ятницю.

Астронавт Меган Макартур написала у Твіттері, що команда спробувала перець і що вона використала його у тако разом із яловичиною та овочами фахіту.

Вона назвала страву «найкращими космічними тако».

У липні NASA заявило, що перець ростиме близько чотирьох місяців у рамках дослідження Plant Habitat-04. 

Команда їстиме вирощений перець, якщо він здаватиметься добрим, а частину врожаю збереже, щоб привезти на Землю для вивчення.

У NASA вважають, що вирощування продуктів харчування в космосі має логістичні переваги в порівнянні з доставкою упакованих продуктів із Землі, і що догляд за космічними культурами може мати психологічну користь для екіпажу.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ