Скульптури, які демонтували з меморіалу слави на Стрийській у Львові, можна обміняти на бійців, які потерпають зараз у російському полоні.

Таку ідею висловив «Вголосу» учасник російсько-української війни, львів’янин Антон Петрівський.

За його словами, ці металеві статуї можна виставляти у музеї, можна продати за великі гроші колекціонерам. Але найкраще використання – це обмін на полонених, яких утримує у підвалах та в’язницях наш ворог.

«Це буде найкраще використання цього брухт. І якщо ми це зробимо один раз, то зможемо віддати Російській Федерації весь інший брухт, якими вони промаркували свого часу Україну», - каже Антон Петрівський.

Він також нагадав, що найближчим часом у Львові мають демонтувати радянську зірку на Марсовому полі коло Личаківського цвинтаря. А потім активісти візьмуться за демонтаж серпів та молотів на арці на Пагорбі Слави на Личаківській.

«Ми рухаємося малими кроками. Якби ви схотіли демонтувати все і відразу, то ніхто б нічого не зробив», - переконаний ветеран.

Також активісти вивчають питання демонтажу вічного вогню у Дрогобичі. За словами Антона Петрівського, цей пам’ятник окупаційному режиму знесуть. Але спочатку дослідять, чи є там поховання. Якщо могили знайдуть, то це будуть рештки енкаведистів, які проводили репресії у Західній Україні. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», минулої п'ятниці у Львові вивезенням скульптур «батьківщина-мати» та «червоноармієць» завершили демонтаж монументу слави у Львові. Під час демонтажу у підніжжі однієї зі скульптур знайшли капсулу з прізвищами тих, хто їх виливав та встановлював.

Також активісти вимагають від міської влади створити історико-архітектурний меморіал «Цитадель» на місці концтабору «Шталаг 328»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ