Львівська міська рада звернулась до міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка з проханням змінити принцип розподілу бюджетних коштів на лікування хворих на коронавірус

Про це у своєму телеграм-каналі написав секретар міської ради Маркіян Лопачак.

Як відомо, на сесії міської ради 4 листопада депутати проголосували за звернення до міністра Ляшка з цим проханням.

«Підписав звернення до голови Міністерства охорони здоров'я, яке було проголосовано на сесії Львівської міської ради з ініціативи нашого колеги-депутата, лікаря Гната Герича. Просимо у терміновому порядку ЗМІНИТИ принцип розподілу бюджетних коштів для лікування хворих на коронавірус», - написав секретар.

Як зазначив Лопачак, проблема в тому, що зараз на лікування кожного хворого з бюджету виділяють однакову суму – 28 тисяч гривень.

«Ці гроші для тих, хто лікується тиждень у звичайному COVID-відділенні. І для тих, хто лежить в реанімації протягом цілого місяця. Проте реальна вартість лікування є у рази більшою. Допомога одному «середньому» або «важкому» хворому обходиться у понад 100 тисяч гривень», - наголосив він.

Як відомо, саме «середніх» і «важких» пацієнтів у наших лікарнях більшість. Тому це є надважливим та нагальним питанням.

Депутати сподіваються на конструктив і сприяння у розв'язанні проблеми з боку державної влади.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ