У Львівської обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит» провели надскладну операцію чотиримісячному хлопчику, що народився без стравоходу. З власних тканин малюка лікарі сформували частину стравоходу, якої бракувало.

Про це розповідається на сторінці лікарні у «Фейсбук»

«Нашому маленькому пацієнтові - 4 місяці. Хлопчик народився з вадою - у нього не було стравоходу (діагноз - атрезія стравоходу). А ще від малечі відмовилися батьки у пологовому…

З пологового малечу перевели до «Охматдиту». Ми повністю обстежили хлопчика і почали лікування у кілька етапів. У проміжку між лікувальними процедурами і операціями старалися трохи побути мамами й татами для малючка, який був приречений на одужання сам…», - діляться лікарі.

Атрезія стравоходу (природжена вада розвитку, при якій порушена цілісність стравоходу та є два сегменти, що не сполучаються між собою – ред..) - одна з найважчих вад , несумісних з життям, якщо вчасно не прооперувати.

«Ромчик не міг сам ковтати, кожне годування ставало катастрофою - їжа потрапляла не у шлунок, а в дихальну систему», - зазначають медики.

 Операцію проводили у два етапи. Під час першого – встановили  спеціальні  кліпси, щоб перекрити доступ зі стравоходу у трахею і вміст шлунка не потрапляв у легеню. На другому етапі лікарі перетнули стравохід і з’єднали його із сегментом шлунку, дефект закрили власними тканинами стравоходу дитини.

«Дитина нормально росте і розвивається, як інші діти, їсть сама і все у неї буде добре. Ромчика чекає буквально ще кілька процедур бужування (спеціальна методика досліджень, що дозволяє визначити прохідність органів) і він може їхати додому назавжди. Зараз він потребує догляду і всього, того, що інші діти його віку», - каже торакальний хірург Олег Ленів.

Лікарі  «Охматдиту» вірять у  диво і сподіваються, що Ромчик віднайде люблячих батьків.

«Зараз дитина перебуває на контролі служби у справах дітей. Усім, хто впізнав у ньому свого синочка - вам туди. Ми, лікарі, зробили свою супергеройську частину дива, тепер - справа за дорослими, які мріють поділитися своєю любов'ю з одним маленьким хлопчиком. Від себе обіцяємо й надалі стежити за здоров'ям дитини і до 18 років залишатися ангелами-охоронцями Ромчика».

Читайте також:

У львівському «ОХМАТДИТі» відкрили палату родини Козловських

У львівському «Охматдиті» з'явилась кризова кімната для дітей: тут допомагають постраждалим від насилля

Медики зі Львова врятували 7-річну дівчинку, яка проковтнула сторонній предмет

 

ІА "Вголос": НОВИНИ