Міська комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова продовжила карантин у місті до 29 листопада.

Про це сьогодні, 10 листопада, повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Євген Бойко.

За його словами, захворюваність у Львові на ковід є достатньо високою. Так, за останню добу у місті зафіксували ще понад 300 нових хворих на COVID-19.

«Зараз у лікарнях Львова перебуває понад тисяча осіб. Близько ста з них у реанімаціях. За останню добу від ковіду померло 11 осіб», - каже він.

Також Євген Бойко зазначив, що до лікарень за добу поступило 87 осіб, недужих на ковід. А одужало - 86.

Натомість захворюваність серед дітей спадає. Так, якщо у жовтні щодня фіксували 28-29 нових випадків захворюваності на ковід серед дітей, то зараз тільки 9-10.

«Навчання у школах можливе виключно зі стовідсотковою вакцинацію працівників закладу освіти або за наявності негативних ПЛР-тестів», - говорить директор департаменту «Адміністрація міського голови».

Він стверджує, що на сьогодні рівень вакцинації серед вчителів є дуже високий. Наразі від роботи відсторонено лише 320 невакцинованих педагогів. І, на його думку, до понеділка ці вчителі вже матимуть необхідне щеплення.

Що стосується старшої школи, то рішення щодо їхнього очного навчання прийматимуть у п’ятницю, 12 листопада.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», з 15 листопада школярі початкової школи повертаються до очного навчання.  Повернення дітей до школи вимагали батьки львівських учнів. Вони зареєстрували петицію та проводили акцію під стінами міської ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ