В ніч на четвер, 23 грудня, у ЛКП «Львівелектротранс» доставили другий п’ятисекційний трамвай «Електрон». Відомо, що загалом їх має бути десять.

Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

Так, трамвай надалі має пройти обкатку, випробовування та тестування ходових характеристик та гальмівних систем. Відповідні роботи проводитимуть фахівці державного підприємства «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» (ДП НДКТІ МГ) спільно з спеціалістами «Електронмашу» під наглядом інженерів ЛКП «Львівелектротранс».

«А тим часом перший п’ятисекційний трамвай «Електрон» вже активно проходить обкатку та тестування на трамвайних маршрутах Львова. Станом на сьогодні загальний пробіг на обкатці - 60 км», - розповіли у ЛКП «Львівелектротранс».

Варто зазначити, що всі десять трамваїв «Електрон» придбали за кошти Європейського інвестиційного банку.

Третій п’ятисекційний трамвай пообіцяли доставити до кінця цього тижня. Решту сім планують привезти у Львів впродовж першої половини 2022-го року.

У ЛМР також нагадали, що придбання трамваїв стало можливим завдяки участі Львова в проєкті «Міський громадський транспорт України», що є рамковим кредитом від ЄІБ. В межах проєкту місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ