У Львові ситуація зі захворюваністю на коронавірус продовжує погіршуватись. Так, за словами міського голови Андрія Садового, «червоної» зони карантину львів'янам не уникнути.

Відомо, що за останні дні динаміка госпіталізацій та кількості виявлених позитивних ПЛР-тестів не є позитивною, відтак, ймовірність входження Львова у «червону» епідеміологічну зону цілком ймовірна.

«Ми червоної зони не уникнемо, ми вже у неї входимо. Думаю, за декілька днів питання буде стояти жорсткіше, бо є ріст захворюваності. По кількості людей, які мають позитивний ПЛР-результат, динаміка негативна, також є велике завантаження по лікарнях. Станом на ранок в лікарні швидкої допомоги було 372 людей госпіталізовано. За останню добу було госпіталізовано 35 людей, а не виписано нікого. Така динаміка зберігається останні 2 дні. Також ми відкриваємо для прийому хворих на COVID 8-му лікарню. Як правило, у важкі стани потрапляють люди, які не хворіли і не вакциновані. Тому вакцинація важлива. По вакцинації також маємо позитивну динаміку. Фактично, вже всі школи міста вийшли на вакцинацію 80% плюс», - розповів Садовий.

Нагадуємо, на Львівщині дещо знизився рівень захворюваності на коронавірус. За минулу добу медики підтвердили недугу в 295 осіб.

3 жовтня фахівці провели 673 ПЛР-тести. У холодильниках не залишилося неперевірених проб.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ