Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань куму Путіна та нардепу Віктору Медевдчуку замість домашнього арешту, термін якого закінчився.

Рішення прийнято в межах справи про держзраду та замах на пограбування національних цінностей.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна

Таке рішення суд виніс у вівторок, задовольнивши клопотання прокуратури.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання передбачає прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду, не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

Нагадаємо, що підозрюваний народний депутат наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом в іншому кримінальному провадженні за фактом державної зради й сприяння терористичній діяльності.

Як ми повідомляли, 20 серпня цього року Служба безпеки завершила слідство у справі про державну зраду народних депутатів від “ОПЗЖ” Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Генпрокурор 11 травня підписала повідомлення про підозру Медведчуку і Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Як вважає слідство, Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії для видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 9 липня та зобов'язав його носити електронний браслет. Пізніше суд продовжував домашній арешт Медведчука.

На початку жовтня цього року Медведчуку оголосили ще одну підозру у державній зраді. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із “ЛНР” та “ДНР” і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Другого листопада Офіс генпрокурора повідомив, що граничний термін перебування підозрюваного під цілодобовим домашнім арештом у цьому кримінальному провадженні – 6 місяців – закінчився, тому його подальше продовження неможливе.

В Офісі генпрокурора нагадали, що підозрюваний народний депутат наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом в іншому кримінальному провадженні за фактом державної зради і сприяння терористичній діяльності. Печерський районний суд Києва 12 жовтня обрав йому цей запобіжний захід до 7 грудня 2021 року.

У цій справі Медведчука підозрюють у змові з українськими високопосадовцями для зриву контракту про постачання вугілля з Південної Африки. Також слідство вважає, що Медведчук брав участь в організації схеми контрабанди вугілля з окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), в результаті якої російські гібридні сили отримали понад 200 мільйонів гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ