На територію Запорізької АЕС допустили рятувальників для гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на ДСНС.

"Станом на 05:20 на Запорізькій АЕС у м. Енергодар підрозділи ДСНС виїхали на гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі. Від ДСНС залучено 40 осіб та 10 од. техніки", - розповіли в ДСНС.

Згодом ДСНС розповіли детальніше про ситуацію.

"Після проведення розвідки в п’ятиповерховому учбово-тренувальному корпусі Запорізькій АЕС у м. Енергодар встановлено, що відбувається горіння приміщень на третьому, четвертому та п’ятому поверхах. Попередньо жертв та постраждалих немає. До гасіння залучено 44 особи та 11 од. техніки ДСНС", - розповіли вони.

О 05:55 пожежу в учбово-тренувальному корпусі (розміром 60х40 м) Запорізької АЕС у м. Енергодар локалізовано на площі 2 тис. м. кв. Попередньо жертв та постраждалих немає.

Хронологія подій:

 

Через обстріл росіян загорілась Запорізька АЕС. Згодом голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Джерела «Української правди» запевняють, що на Запорізьку АЕС увірвалися «кадирівці», які хочуть замінувати станції. Усередині триває бій з нацгвардійцями.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не можна передбачити, чим завершиться пожежа на Запорізький атомній електростанції, яка виникла внаслідок обстрілу російськими військами. Однак він заявив, що Росія – це перша країна в історії, яка обстріляла атомну електростанцію.

«Енергоатом» з посиланням на працівників станції заявив, що російські військові не пропустили рятувальників, пожежа посилюється, а ядерна безпека на станції порушена.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що скликає екстрене засідання РБ ООН найближчим часом через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

Мер Енергодару, в якому знаходиться Запорізька АЕС повідомив про тяжко поранених людей на станції. Однак вивезти їх у лікарню неможливо через постійні обстріли з боку рашистів.

Президент США Джо Байден переговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленський про пожежу на Запорізькій атомній електростанції.

ІА "Вголос": НОВИНИ