Якщо влада країни допустить перетворення медичної тема вакцинації на тему політичного розколу, то є загроза, що наступні парламентські вибори будуть розігруватись саме на цій темі.

Таку думку у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив політтехнолог, експерт ГО «Український центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній.

Політолог розповів, що особисто спостерігав за мітингом так званих антивакцинаторів у Києві, який відбувся минулого тижня. За його словами, людей на акцію привозили з різних куточків України, проте були і ті, хто добирався до столиці за власні кошти. Юрій Подорожній порахував, що організаторам такий мітинг обійшовся в середньому у 250 тис. грн. 

«Не багато-не мало, а 250 тисяч гривень, де була сцена, де був мікрофон, де були отримані дозволи, щоб зібратися під Верховною Радою. Людей підвозили з України. Дехто за свій кошт добирався. До речі, хочу тим людям сказати, яких привезли автобуси, що транспорт був оплачений, але з них ще раз гроші зібрали! Це так, щоб вони на наступний раз знали, куди сідають і з ким їдуть», – поіронізував  Юрій Подорожній.

Разом з тим він застеріг, що антивакцинаторський рух є небезпечним для держави і сьогодні влада країни не можна допустити, щоб медична тема вакцинації перетворилася на тему політичного розколу.  

«Бо в такому випадку наступні парламентські вибори будуть гратись якраз на цій темі. І якщо влада сьогодні упустить цю тему і події будуть розгортатися подібним чином, то на наступних виборах кожній партії, яка матиме наміри зайти у парламент, доведеться мати всередині партії своїх вакцинаторів та антивакцинаторів, щоб збирати електорат. Відтак, якщо цю осінь влада не зуміє вивести з політичної теми вакцинальну історію, це буде дуже серйозна проблема наступного року», – наголосив політтехнолог.  

Нагадаємо, як писав "Вголос", 16 листопада співробітники Служби безпеки України проводили у квартирі скандального львівського активіста Остапа Стахіва обшуки.

Як відомо редакції, за інформацією СБУ, Стахів працював на антиукраїнську мережу, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі та повалити конституційний лад в Україні. Координували дії мережі російські куратори.

Як відомо, вчора, 17 листопада, Галицький суд м. Львова не зміг обрати запобіжний захід для «антивакцинатора» Стахіва, оскільки він не з'явився на засідання. Сьогодні ж, після того, як «псевдоактивіста» доправили в залу суду співробітники СБУ, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Напередодні Остап Стахів втік на Закарпаття та переховувався у лікарні у місті Свалява. Згодом увечері з'явилась інформація про те, що СБУ розпочала операцію з його затримання.

До слова, перед початком засідання, обвинувачуваний заявив журналістам, що він має проблеми із серцем, однак медиків до нього не впускали. За його словами, у Свалявську лікарню, що в Закарпатську область, він поїхав, оскільки не довіряв львівським лікарям, а ця область була найближча.

Хто такий Остап Стахів та чому його хочуть посадити за ґрати, більш детально читайте у матеріалі ІА «Вголос».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ