Мобільна вогнева група зенітно-ракетного артдивізіону 93 бригади «Холодний Яр» збила 31 травня російський гелікоптер Ка-52, також відомий як «Алігатор».

Відповідні кадри опубліковані на Facebook-сторінці 93-а ОМБр Холодний Яр.

Як йдеться у повідомленні, Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що під Ізюмом ворог тримає напоготові вертолітну ескадрилью Ка-52. Завдяки роботі підрозділу «холодноярців», ескадрилья ворога «трохи порідшала». Інформацію про знищення «Алігатора» підтвердила розвідка.

«По наших позиціях на Ізюмському напрямку постійно працювали ворожі вертольоти. Закидували некерованими авіаційними ракетами. Сьогодні знову вилетіло два гелікоптери. Один із них вдалося збити за допомогою ПЗРК «Ігла»», – розповів один з військовослужбовців бригади.

Довідка: гелікоптер Ка-52 «Алігатор» вважається командирською машиною. Він має на озброєнні гарматну установку з лазерною системою наведення, протитанковий ракетний комплекс, авіабомби та іншу зброю.

Вартість цього гелікоптера — близько 16 млн доларів.

Нагадаємо, що на Слов'янському напрямку російські окупанти провели перегрупування військ. Унаслідок втрат в районі Довгенького загарбники відвели окремі підрозділи на відновлення в місто Ізюм.

Як писав «Вголос», у Луганській області 24 ОМБр імені короля Данила знищила БРДМ-2 (бойова розвідувально-дозорна машина) російських загарбників.

Читайте також:

У росії розпочалися ракетні навчання з ядерним озброєнням

Росіяни розмістили на Зміїному ракетні установки: є загроза для Одещини

В росії відкрито заявили, що хочуть включити Херсонщину, Запоріжжя й Донбас до складу рф

ІА "Вголос": НОВИНИ