Під час перебування у Казахстані російські миротворці «звільнили від їжі» піцерію

Про це повідомляє український блогер Сергій Стерненко.

Сергій Стерненко порівняв цей випадок з інцидентом, що трапився на початку російсько-української війни у Донецьку. Тоді російські солдати пограбували супермаркет «Metro».

"Російська армія здавна славиться подвигами. У 2014 році військові РФ зайняли стратегічно важливу позицію — звільнили від цивілізації та продуктів мегамаркет METRO у Донецьку. Та оскільки гаслом росіян є «можем повторіть», то вони і у Казахстані відзначились. Пограбували піцерію", – написав у соцмережах Стерненко

Як «Вголос» повідомляв, з 2 січня на заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції невдоволення розпочалися у Жанаозені Мангістауської області.

Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на скраплений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

В Алмати, у зв'язку із загостренням ситуації, до 19 січня запроваджено надзвичайний стан. Крім того, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв відправив у відставку уряд країни.

5 січня в Алмати протестувальники вирішили взяти штурмом будівлю мерії й прорвалися всередину, почалася пожежа. Також у цей день у казахському місті Алмати приземлився російський військовий літак Іл-76.

Згодом у Казахстані розпочались розстріли: з'явились перші жертви (відео 18+). Вчора стало відомо, що окрім миротворців, Росія відправляє також військову техніку в Казахстан.

Також ми писали детальніше про хронологію подій в Казахстані.

ІА "Вголос": НОВИНИ