У Закарпатській області в 12-річної дитини діагностували поліомієліт. Так, зараз дівчинка перебуває у лікарні, в неї паралізувало ногу.

Про випадок захворювання повідомила у коментарі «21 каналу» Віра Соловйова, завідувачка інфекційного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні.

Відомо, що дівчинка була невакцинована.

За словами лікарки, 12-річна пацієнтка, в якої розвинувся параліч, перебуває у неврологічному відділені обласної дитячої лікарні. Окрім дівчинки, у сім’ї є ще двоє дітей, усі – невакциновані.

«Почалося все із кишкових розладів, при чому кишкові розлади були у всіх дітей у сім’ї. Пізніше у дитини розвинулися паралічі, загальна слабкість, діагностовано гострий в’ялий параліч. Було взято проби, через три тижні ми отримали позитивний результат на поліовірус у двох пробах. Попередньо маємо результат, що це поліовірус із вакцинних штамів», – зазначила Віра Соловйова.

За даними ZAXID.NET, випадок поліомієліту не пов'язаний із нещодавнім виявленням чотирьох випадків поліовірусу під час епідрозслідування на Закарпатті.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ