Віднедавна у Домівці врятованих тварин у Львові отримали прихисток пара крихітних єнотиків з Харкова та маленька лисичка з Сум.

Як розповіла «Вголосу» голова громадської організації «Зелена сила» Андріана Байло, крихітних єнотиків, хлопчика та дівчинку, привезли два тижні тому. Тваринки були настільки маленькими, що годувати їх доводилося з пляшечки кожні кілька годин.

Власники єнотиків-дитинчат зізналися, що мусять евакуюватися з-під російських обстрілів. І не дають собі ради з щенятами. Тим більше, що мама-єнотиха через постійні стреси відмовилася від малят.

«Ми їх годували молоком з пляшечки. І тільки кілька днів тому вони почали їсти самі», - каже зоозахисниця.

Дитинчата поки що не мають імен. Вони надто крихітні та не показали свій характер. Тому їх поки що ніяк не називають. Попри те, єнотики впізнають волонтерів, які їх годують, з радістю йдуть до них на руки. А ось від незнайомців починають шипіти та намагаються сховатися.

«Коли вони підростуть, то мешкатимуть у Домівці, разом з іншими єнотами», - говорить Андріана Байло.

Також нещодавно тут оселилася двомісячна лисичка з Сум. Її привезла з собою ветеринар, яка врятувала тваринку. Оскільки там, куди вона змушена була евакуюватися, не добре сприйняли мешканку-тваринку, то ж вона попросила прихистити руденьку у Домівці врятованих тварин.

Волонтерка називає маленьку лисичку Жужою, носить на руках та виводить гуляти на повідці.

За її словами, в природу лисеня відпускати вже не можна. Адже ветеринарка знайшла у якомусь колодязі, витягла і вигодовувала та дбала про тваринку. Пізніше, коли лисенятко почало їсти тверду їжу, спробувала випустити у лісі, але Жужа не погодилася і бігла за своєю рятівницею та просилася додому.

Зараз лисеня перебуває в Домівці врятованих тварин на карантині. А згодом її поселять у вольєрі разом з іншими лисичками.

Натомість всі охочі можуть взяти додому дегу, хом'яків, щуриків, шин шил або кріликів, яких вдалося врятувати з окупованих територій або з територій України, які обстрілюють росіяни.

Нагадаємо також, як розповідав «Вголос», у притулку жила переселенка з Бородянки  собака Валена, якій американець Джеф щодня читав книжку аби вона перестала боятися. Окрім того, тут лікують цапа Бориса з-під Гостомеля.

А також службові собаки зі Львівщини виявили під Ірпенем великий сховок зброї, який там залишили окупанти.   

ІА "Вголос": НОВИНИ