На Львівщині поліція розслідує захоплення близько 14 гектарів лісу в центрі селища Брюховичі. Так, правоохоронці підозрюють, що Брюховицька селищна рада незаконно передала землю фірмі «Оріон-Експорт», яка пов'язана з бізнесменом Володимиром Зубиком.

Як пише «Захід.нет», багато років на цій території нічого не відбувалося, аж поки під кінець каденції у 2020-му селищна рада не видала містобудівні умови і обмеження на забудову цієї землі.

Уже через рік забудовник повідомив управлінню екології Львівської міської ради про намір зрубати дерева і почати будівництво. У мерії таку ідею сприйняли негативно, зважаючи на кримінальне провадження у цій справі.

За словами Любомира Зубача, заступника міського голови Львова з питань містобудування, до управління екології звернулись представники компанії «Оріон-Експорт» з заявою про обстеження дерев на їхній території на вул. Лікарській, 4 у Брюховичах. Так, компанія заявила про намір вести будівництво на території і для цього планує зрубати дерева на території близько 13 гектарів.

«Забудовник не приховує: тут буде зводити комплекс відпочинкових корпусів, а отже, дерева зрубають. Коли представники управління екології виїхали на місце, були шоковані. І лише перша черга будівництва передбачає зрубати 500 таких дерев! На хвильку, у забудовника плани на понад 13 га», – повідомив Любомир Зубач.

Таким чином, поліція розслідує кримінальну справу через зловживання службовим становищем посадовців Брюховицької селищної ради під час виділення землі лісу приватній компанії.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ