Україна планує в лютому скликати дебати Генеральної асамблеї ООН для обговорення ситуації на тимчасово окупованих Росією територіях України.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко на онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна не зупиняє активної роботи над посиленням ролі ООН у нейтралізації російських загроз. У лютому плануємо скликати дебати Генеральної асамблеї ООН, аби обговорити за участю широкого кола держав ситуацію на тимчасово окупованих територіях», – сказав Ніколенко.

Він нагадав, що на основі, зокрема, таких обговорень Генасамлея щороку ухвалює дві важливі резолюції – про захист прав людини в тимчасово окупованому Криму та про проблему мілітаризації Кримського півострова і частин Чорного та Азовсьского морів.

Нагадаємо, у понеділок, 31 січня, відбулося засідання Ради безпеки ООН щодо загрози вторгнення росіян в Україну.

Крім цього, постійний представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя заявив, що загрози вторгнення Росії до України немає. Він закликав надати докази підготовки до нападу та нагадав, що президент України Володимир Зеленський закликав не нагнітати ситуацію «навколо перебування російських військ на кордоні».

Також, Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс у понеділок внесла в парламент новий законопроєкт, який посилить і розширить режим санкцій Британії у відповідь на агресію Росії проти України.

ІА "Вголос": НОВИНИ