Рада національної безпеки та оборони розгляне документи щодо запровадження санкцій проти експрезидента Петра Порошенка у разі їх надходження до апарату РНБО. Станом на кінець 2021 року такі матеріали не надходили.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на запитання, чи вивчала РНБО можливість запровадження санкцій проти Порошенка.

«Якщо буде подання, ми будемо його вивчати. Ми не працюємо з емоціями. Ми не працюємо з усіма документами, які є в ДБР, НАБУ, десь ще в інших органах. Ми працюємо з тими документами, які офіційно заходять в апарат Ради національної безпеки і оборони, вони відпрацьовуються у відповідний спосіб, Президент приймає рішення скликати Раду на такий-то день, на такий-то час, ми доповідаємо. Всі отримують документи», – зазначив Данілов, додавши, що на момент запису інтерв’ю до апарату РНБО не надходили згадані документи.

Секретар Радбезу також зауважив, що всі члени РНБО вчасно отримують документи, які виносяться на розгляд, та дуже прискіпливо готуються до голосувань. Зокрема, дуже уважно документи вивчають міністр оборони Олексій Резніков, генпрокурор Ірина Венедіктова та віцепрем'єр з євроінтеграції Ольга Стефанішина, зазначив Данілов.

Він також звернув увагу, що всі документи надходять в РНБО від правоохоронних органів під грифом «таємно», щоб не було витоку інформації.

Нагадаємо, секретар РНБО Данілов розповів про плани Путіна щодо України.

Також, секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що мігранти на білорусько-польському кордоні – це «біологічна зброя».

Нагадаємо, 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента». Мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах»

Згодом ДБР повідомило, що експрезидент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Водночас в тексті підозри Петру Порошенку виявили серйозну помилку.

Пізніше, в Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка.

Потім, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Сьогодні стало відомо, що суддю Віту Бортницьку, яка ухвалила рішення про арешт майна п'ятого президента України Петра Порошенка, внесли до бази сайту «Миротворець».

ІА "Вголос": НОВИНИ