Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду зупинив провадження у справі щодо відсторонення від посади судді Конституційного суду Олександра Тупицького.

Про це повідомляє пресслужба суду.

“2 листопада суд продовжив розгляд справи № 9901/43/21 за позовом Олександра Тупицького щодо оскарження указу Президента від 29 грудня 2020 року № 607/2020 «Про відсторонення від посади судді Конституційного Суду України» (про відсторонення від посади судді строком на два місяці) з моменту його прийняття”, - ідеться у повідомленні.

Під час судового засідання колегія суддів заслухала клопотання представника відповідача про зупинення провадження у справі до вирішення Конституційним Судом справи за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності), зокрема указу Президента України від 29 грудня 2020 року № 607/2020.

Верховний Суд задовольнив клопотання представника відповідача, зупинивши провадження у справі № 9901/43/21 (оскарження Тупицьким наказу про його відсторонення) до набрання законної сили рішенням Конституційного Суду України в справі № 1-4/2021(133/21).

Як «Вголос» писав раніше, президент Володимир Зеленський 27 березня скасував накази експрезидента Віктора Януковича про призначення Тупицького та Касмініна суддями КСУ. Він зазначив, що документи скасовано за результатами «аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО». 

Пізніше, цей же Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду 14 липня визнав незаконним цей наказ президента Зеленського.

Як вважають в ОП, Верховний Суд своїм рішенням щодо екссудді Конституційного суду Олександра Тупицького намагається «захистити корупційну систему і знищити судову реформу».

"Рішення Верховного Суду щодо Тупицького насправді зовсім не про Тупицького. Воно набагато ширше. Воно про опір неминучому. Про класичну суддівську корупцію», - сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ