У Львові в різних ешелонах влади є чимало людей, які колись працювали і зараз продовжують працювати на ворога.

Про це у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив керівник Львівської міської організації ВО «Свобода», заступник голови фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

Гість програми прокоментував затримання у Львові антивакцинатора Остапа Стахіва, якого підозрюють у зв’язках з Російською Федерацією. Зокрема, Мельничук зауважив, що тема російського впливу на Західну Україну не часто піднімається на широкий загал, хоча загроза існує і є цілком реальною. 

«Всі вірять у те, що у Львові все гаразд з проукраїнською позицією. Але ви собі уявити не можете, скільки у Львові є агентури! Ви собі уявити не можете, скільки у Львові є завербованих в різних ешелонах влади людей, які колись працювали і зараз, швидше за все, продовжують працювати на ворога. Ці люди колись дуже добре почували себе у нашому місті», – сказав Мельничук.

Попри те, що з кожним роком вони втрачали свій вплив, продовжив політик, боротьба з проросійськими силами у Львові триває, адже вони постійно знаходять, на кого опертися. Зі слів Мельничука, відсіч таким рухам сьогодні дає вулиця, натомість державних механізмів є недостатньо. 

«Наприклад, Львівська міська рада приймає ряд рішень про заборону ОПЗЖ. Ми переконані, що це не партія, а агентура, яка є в нашій країні. Але нам говорять, що це політична боротьба і так робити не можна. Але нам так само колись говорили про комуністів! Ми приймаємо рішення, які стосуються посилення української політики. Нас не чують! Тому до Львова сьогодні приїжджають відверто проросійські люди, влаштовують проросійські акції і їдуть зі Львова! Чому їх ніхто не затримав?! І таких запитань у нас щоразу більше», - наголосив гість програми.  

Представник ВО «Свобода» має надію, що позиція націоналістів в України проти антиросійських рухів ще більше пошириться теренами держави і зруйнує сценарій, який впроваджує Росія в рамках гібридної війни. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", 16 листопада співробітники Служби безпеки України проводили у квартирі скандального львівського активіста Остапа Стахіва обшуки.

Як відомо редакції, за інформацією СБУ, Стахів працював на антиукраїнську мережу, яка під «антивакцинаторськими» гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі та повалити конституційний лад в Україні. Координували дії мережі російські куратори.

Як відомо, вчора, 17 листопада, Галицький суд м. Львова не зміг обрати запобіжний захід для «антивакцинатора» Стахіва, оскільки він не з'явився на засідання. Сьогодні ж, після того, як «псевдоактивіста» доправили в залу суду співробітники СБУ, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Напередодні Остап Стахів втік на Закарпаття та переховувався у лікарні у місті Свалява. Згодом увечері з'явилась інформація про те, що СБУ розпочала операцію з його затримання.

До слова, перед початком засідання, обвинувачуваний заявив журналістам, що він має проблеми із серцем, однак медиків до нього не впускали. За його словами, у Свалявську лікарню, що в Закарпатську область, він поїхав, оскільки не довіряв львівським лікарям, а ця область була найближча.

Хто такий Остап Стахів та чому його хочуть посадити за ґрати, більш детально читайте у матеріалі ІА «Вголос».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ