Радянську зірку з Марсового поля у Львові демонтують протягом місяця.

Таке рішення прийняв сьогодні, 8 жовтня, виконком Львівської міської ради.

Саме рішення називається «Про облаштування території Личаківського цвинтаря». Та передбачає не тільки демонтаж радянського символу, але й встановлення іншого, українського. 

Як повідомив «Вголосу» представник руху «Суспільство майбутнього», учасник російсько-української війни Антон Петрівський, у рішенні виконкому чітко вказано, що після демонтажу цей символ радянщини перенесуть в Музей терору. Тому під час демонтажу зірку не розбиватимуть кувалдами, а спробують зняти акуратно.

«Зірка велика, важить близько тонни. Окрім того, вона дуже велика. Тому для її транспортування місто шукатиме спеціальну вантажівку. Але основне, що рішення прийняте», - каже атовець.

Також він зазначив, що його турбує поганий стан Меморіалу УПА. За словами Антона Петрівського, задня стінка меморіалу, зліва від тризуба, не має гранітних плит і виглядає не дуже гарно.

Наразі місто думає як вирішити й це питання.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», після того, як стало відомо, що у Львові демонтують  радянську зірку, Москві припекло і з-за поребрика почали висловлювати своє невдоволення.   

ІА "Вголос": НОВИНИ