До 8 жовтня міськвиконком Львова прийме рішення про демонтаж комуністичної символіки з Марсового поля.

Про це «Вголосу» повідомив представник руху «Суспільство майбутнього», учасник російсько-української війни Антон Петрівський.

За його словами, він мав зустріч з заступником міського голови Львова Андрієм Москаленком, який запевнив, що підготовка документів  щодо демонтажу радянської зірки вже на стадії завершення.

Щоправда, проекту рішення активісту ще не показали. І коли саме демонтують зірку – ще не відомо.

«Мені сказали, що проект рішення передбачає не тільки демонтаж радянської символіки, а проведення благоустрою території та облаштування на місці зірки українського національного символу», - каже Антон Петрівський.

Також ветеран російсько-української війни розуміє, що до 14 жовтня, Дня захисника та захисниць України, радянську зірку не демонтують. Але для нього і його побратимів важливо, аби Львів юридично підтвердив намір очистити місто від комуністичних маркерів.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», ще у лютому 2021 року учасники руху «Суспільство майбутнього» скерували листа міському голові Львова Андрієві Садовому, в якому нагадали, що Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки» набув чинності ще 21 травня 2015 року та вимагали демонтувати радянську зірку з Марсового поля. Ці законні вимоги львів’ян обурили та зденервували Москву, що аж МЗС Росії висловило свою ноту. А також листи, в яких росіяни вимагали не чіпати зірку, отримала і Львівська міська рада.  

ІА "Вголос": НОВИНИ