Президент Туреччини повідомив, що відчув легкі симптоми захворювання та зробив разом з дружиною тест на COVID-19, результати якого виявились позитивними. Точну дату появи симптомів він не повідомив, проте відомо, що ще 3 лютого Ердоган відвідував Київ та зустрічався з президентом України.

Про це турецький лідер повідомив у своєму Twitter

"Сьогодні результат нашого тесту на Covid-19, який ми з дружиною зробили після легких симптомів, виявився позитивним", - пише він.

Як пише Ердоган, вони з дружиною відносно легко переносять ковід. Відомо, що подружжя інфіковане штамом «Омікрон». 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув до України з офіційним візитом ранком 3 лютого. Зокрема, одним з наслідків цього візиту стало анонсування відкриття генеральних консульств Туреччини у кількох містах України, серед яких і Львів. Проте саме 3 лютого про позитивний результат тесту на COVID-19 заявив голова Офісу Президента Андрій Єрмак. 

Президент Ердоган відомий тим, що в ситуації російської агресії проти України він, за його ж власними словами, намагається зайняти роль посередника між сторонами. Зокрема, він запросив президента Зеленського та лідера країни-агресора  зустрітися на території Туреччини. Офіційна Москва відкинула будь-які пропозиції зустрічей на найвищому рівні за посередництвом Ердогана.

Водночас як стверджує сам президент Туреччини, Володимир Зеленський погодився зустрітися з Путіним «після першого ж дзвінка». 


ІА "Вголос": НОВИНИ