Сьогодні, 17 січня, Печерський районний суд переніс обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку на 19 січня.

Печерський районний суд Києва засідав у справі щодо держзради експрезидента України та лідера «Європейської Солідарності» Петра Порошенка.

Суд засідав з 11:40 й завершився лише декілька хвилин тому.

Суддя Олексій Соколов так і не вийшов з нарадчої кімнати, де провів понад 4 години.

До слова, Олександр Турчинов в етері «Народного Толк-шоу» заявив, що вироку досі немає, бо судді Соколову стало зле.

Нагадаємо, що прокурори просили запобіжний захід для Порошенка у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 1 мільярд гривень.

Згодом, експрезидент Петро Порошенко звернувся до своїх прихильників, які стояли й чекали вироку надворі, біля будівлі суду.

«Це все завдяки вам! Попри сніг та дощ ми стали на захист України. Слава Україні. Кажуть, що на Водохреща чорти здихають. А вони вирішили прийняти рішення саме на велике християнське свято. Окрема подяка всім, хто брав участь в організації. Ми обіцяймо, що пригостимо вас смачним кулішем. Ми найсильніші, ми найкращі. Чекаємо вас 19 числа», - наголосив Порошенко

Народний обранець прилетів рейсом W61567 авіакомпанії WizzAir о 9 годині 03 хвилини у Київ.

Біля аеропорту зібралися сотні прихильників Петра Порошенка. Також присутні соратники лідера «Європейської Солідарності».

Додамо, що коли Порошенко прилетів в Україну під час проходження прикордонного контролю у нього намагалися відібрати паспорт

Як повідомив експрезидент, це було за вказівкою чиновника з ДБР.

Згодом, радник Головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош звернувся до президента Володимира Зеленського зі закликом «берегти Порошенка».

Пізніше, у Державному бюро розслідувань повідомили деталі так званої “вугільної справи», у якій фігурує п’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко.

Під час перерви засідання, колишній президент України Петро Порошенко порадив нинішньому главі держави Володимиру Зеленському не вживати заборонених психотропних речовин.

Також, колишній президент України Петро Порошенко заявляє про фальсифікацію звинувачень проти нього і просить Печерський районний суд Києва повернути прокуратурі клопотання про обрання запобіжного заходу для нього.

ІА "Вголос": НОВИНИ