Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради визнала незадовільною роботу директорки найбільшої дитячої лікарні Заходу України. Тепер Олександра Бурда, яка очолює лікарню з березня 2020-го року, зобов'язана буде прозвітувати про стан справ в лікарні перед сесією обласної ради.

Інформацію про це опублікували сьогодні, 22 січня, на сторінці Львівської обласної ради у соціальній мережі Facebook. Відомо, що безпосередньо саме засідання комісії, на якому ухвалили відповідне рішення, відбулось вчора, 21 січня. 
 
"Постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я та материнства виносить на розгляд сесії Львівської обласної ради звіт директора Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Олександри Бурди", - йдеться у публікації.
 
Як повідомляють в ЛОР, під час розгляду питання члени комісії заслухали звіт директорки «ОХМАТДИТу» за два роки її діяльності та проаналізували інформацію щодо виконання у 2021 році дитячою лікарнею завдань у межах Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021-2025 роки році.
 
Крім того, свою позицію висловили: Опікунська рада «ОХМАТДИТу», управління майном спільної власності Львівської обласної ради, профспілка та представники трудового колективу лікарні.
 
"За результатами обговорення комісія прийняла рішення визнати роботу Олександри Бурди незадовільною. Подальшу долю директорки львівського «ОХМАТДИТу» за підсумками її звіту депутати вирішать на сесії Львівської обласної ради", - резюмують у Львівській обласній раді. 

Нагадаємо, "Вголос" уже писав про ситуацію, що виникла в ОХМАТДИТі. Зокрема про проблеми з тендерами, внаслідок яких рахунки лікарні виявились заблокованими, а також про затримки зарплатні медикам, звільнення та брак базових медикаментів, із чим стикнулась цієї осені головна дитяча лікарня заходу України. 

Відтоді, як у жовтні 2021 року, у розпал звільнень медиків через невиплату зарплатні, директорка ОХМАТДИТу пішла у відпустку напередодні запланованого звіту перед депутатами Львівської обласної ради, ситуацію вдалось стабілізувати силами колективу. Проте вже під кінець року конфлікт в ОХМАТДИТі набув нового розголосу, адже перед очікуваним звітом в облраді очільниця лікарні пішла на лікарняний. Попри те, що з'явився відкритий лист з підписами значної частини колективу лікарні, у якому обласних депутатів закликали звільнити її з посади.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ