Українці незалежно від партійної приналежності мають бути солідарні в тому, щоб не допустити в Україні вибіркового правосуддя, як це було за часів Януковича.

Таку думку висловив керівник програми «Етика-Політика-Економіка», завідувач кафедри політичних наук УКУ Юрій Підлісний у спецефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі «NTA».

«Риторика, яку чуємо від влади, звучить не як підозра лідеру опозиції, а майже як вирок суду», - акцентує він. 

Підлісний акцентував увагу на тому, що генеральний прокурор не підписав підозру Порошенкові, тому як можна розцінювати цей факт, якщо не політичне переслідування?

«Підозру підписав заступник, який виконував функції генерального прокурора, – каже Підлісний. – Така процедура – маніпуляції з відповідальністю – нам відома, коли генпрокурорам потрібно піти на лікарняний або у відпустку. Пані Ведедиктова, я думаю, є професіоналом. І вона розуміє, що буде, якщо немає підстав щось підписувати, а вона це зробила б, – бумеранг рано чи пізно прилетить».

Зауважимо, як повідомляв "Вголос", суддя Печерського суду Олексій Соколов переніс оголошення рішення стосовно запобіжного заходу Петру Порошенку на 19 січня. Прокуратура та ДБР вимагають взяти під варту п'ятого президента, або ж призначити йому заставу у розмірі мільярд гривень. 

 

Хронологія суду над Порошенко 

Колишній президент та чинний народний депутат  прилетів рейсом W61567 авіакомпанії WizzAir о 9 годині 03 хвилини у Київ.

Біля аеропорту зібралися сотні прихильників Петра Порошенка. Також присутні соратники лідера «Європейської Солідарності».

Додамо, що коли Порошенко прилетів в Україну під час проходження прикордонного контролю у нього намагалися відібрати паспорт

Як повідомив експрезидент, це було за вказівкою чиновника з ДБР.

Згодом, радник Головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош звернувся до президента Володимира Зеленського зі закликом «берегти Порошенка».

Пізніше, у Державному бюро розслідувань повідомили деталі так званої “вугільної справи», у якій фігурує п’ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко.

Під час перерви засідання, колишній президент України Петро Порошенко порадив нинішньому главі держави Володимиру Зеленському не вживати заборонених психотропних речовин.

Також, колишній президент України Петро Порошенко заявляє про фальсифікацію звинувачень проти нього і просить Печерський районний суд Києва повернути прокуратурі клопотання про обрання запобіжного заходу для нього.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ