Представники опікунської ради найбільшої дитячої лікарні Заходу України звернулись до депутатів обласних радів з проханням врегулювати ситуацію в лікарні, й таки зрештою заслухати звіт директорки, яка останні місяці всіляко уникає публічності.

Про це Опікунська рада повідомила на власній сторінці в соціальній мережі Facebook

"Багато з Вас слідкують за ситуацією навколо Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит та розпитують що ж відбувається.Осторонь не може залишатись Опікунська рада, яка висловлює свою глибоку стурбованість негативною динамікою розвитку. Обставини, що складаються, ставлять під сумнів і подальшу успішну діяльність опікунської ради, яка розглядає можливість саморозпуску", - йдеться в заяві.
Нагадаємо, як писав «Вголос», вчора, напередодні сесії облради, що відбудеться завтра, працівники лікарні звернулись з відкритим листом до депутатів, де закликають звільнити з посади директорку ОХМАТДИТу.
 
"На жаль, усі позитивні досягнення минулих років нівелюються незадовільним управлінням. Ми одностайно вимагаємо заслухати звіт директора Бурди Л.Й. та реакції з боку обласної ради на наш лист та лист-звернення від колективу сьогодні на сесії. Ми обурені небажанням депутатів ЛОР врегулювати ситуацію. Віримо, що спільно усі сторони дійдуть до конструктивних рішень", - пишуть представники опікунської ради. 
 
Зауважимо, що в лікарні ОХМАТДИТ коштом меценатів та спонсорів було реалізовано чимало проєктів. Зокрема, станом на 1 грудня ОХМАТДИТ отримав 6 млн грн гуманітарної допомоги, зокрема й від спонсорів та меценатів. Окремо у відповіді на запит вказано й 1 млн 750 тис грн, які передав лікарні на закупівлю ШВЛ неназваний депутат обласної ради. Зрештою, “Вголос” неодноразово писав про меценатську допомогу львівському ОХМАТДИТу. 

Так, лише за останні пів року тут відкрили кілька нових іменних палат, профінансованих коштом благодійників. Серед яких – підприємці Григорій Козловський та Олександр Свіщов, а також голова Львівської ОДА Максим Козицький. Будівельна компанія Avalon власним коштом розпочала ремонт одного з відділень лікарні. А за гроші фундації «Інститут відкритого суспільства» в ОХМАТДИТі облаштували так звану "кризову кімнату" для маленьких пацієнтів. 

Проте, за словами самих меценатів, комунікації між ними та директоркою фактично немає, адже Леся Бурда не часто виходить на зв’язок. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ