Суд у справі про держзраду Порошенка пішов на перерву до 14:00.

Як повідомляє адвокат Порошенка Ігор Головань їм не надали жодних документів щодо вручення підозри та зазначив, що суд ознайомився з матеріалами справи «за 7 хвилин, мабуть».

Єдиний документ, який ми колись бачили – і я його навіть публікував у мережі: це лист паперу за підписом особи Бондаренко, в якому не заповнені графи прізвище, час і дата. Отже, жодного документа або іншого доказу, який би підтверджував факт повідомлення Порошенка про підозру, не існує. Ми його, в усякому разі, не бачили, — сказав Головань.

Він попросив, щоб сторона обвинувачення надала такі документи та що їм для ознайомлення знадобиться 2-3 години.

Вони хочуть зробити з цього «цирку», ще більший «цирк», - сказав адвокат.

За стінами суду, на дворі, люди скандують П'ятий стане сьомим! та Україні потрібен Порох

П'ятий президент України зазначив, що вони спробують ознайомитись з 9 томами справи за півтори години.

Ми спробуємо ознайомитись. І як тільки суд продовжить засідання, ми налаштовані сьогодні дати бій, - сказав експрезидент.

Він також подякував усім людям, які зібрались біля суду.

Ми це зробимо завдяки вашій підтримці. Я хочу подякувати за небайдужість кожному з вас!, - додав Порошенко.

фото: Укрінформ

Справа Порошенка: що відомо

20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

Згодом ДБР повідомило, що експрезидент України підозрюється у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва РФ, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Потім, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

Сьогодні о 9 годині п'ятий президент України та лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенка провернувся в Україну після місячного перебування закордоном.

Там його зустрів величезний натовп прихильників.

Також, «Вголос» писав, що під час проходження прикордонного контролю у Порошенка забрали його паспорт та тривалий час не віддавали.

Згодом, радник Головнокомандувача ЗСУ Дмитро Ярош звернувся до президента Зеленського із закликом «берегти Порошенка».

ІА "Вголос": НОВИНИ