Сьогодні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до білоруського народу. Там він зробив декілька неоднозначних заяв.

Звернення до народу транслювалося на офіційному сайті президента Білорусі.

Відповідаючи на питання «чи буде війна?» Лукашенко заявив, що буде, але лише у двох випадках.

«Так, вона буде. Але тільки тоді, коли проти Білорусі відбудеться пряма агресія та »гаряча« війна. Навіть ті, хто не хочуть — стануть на захист. Ми добились цю незалежність, і сьогодні той момент коли треба її захистити. Друге, коли агресія буде проти нашого союзника — РФ. Основа цьому — союзна домовленість.», - сказав Лукашенко.

Крім цього, він також відповів країнам заходу, щодо розміщення російських військ на території Білорусі.

«Якщо проти нашої країни буде здійснюватись агресія — тут будуть тисячі російських військових», - наголосив він.

Лукашенко також відповів країнам Балтії, які активно висловлюють свою підтримку Україні, зокрема, Естонія та Латвія надсилають нам військову допомогу.

«Не дай Боже ви розв'яжете війну з іншими балтійськими країнами — це буде кінець вашій державності й вашому розвитку.», - додав політик.

 

Тим часом в мережі з'явилося відео про переміщення військової техніки у Гомелі (Білорусь) за 40 кілометрів від українського кордону.

Нагадаємо, Сейм Польщі звернувся до урядів країн ЄС та НАТО з важливою заявою щодо України та агресії Росії.

Додамо, що в Ірландії рибалки хочуть завадити військовим навчанням Росії.

«Вголос» повідомляв, що Росія направляє до Білорусі два дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 «Тріумф» – вони будуть задіяні у «спільних навчаннях» на початку лютого.

Крім того, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить на кордон з Україною «цілий контингент білоруської армії», бо нібито «українці почали стягувати туди війська».

ІА "Вголос": НОВИНИ